Кадър и видео , You tubeНАСА записа поредно световно постижение. В наземния

...
Кадър и видео , You tubeНАСА записа поредно световно постижение. В наземния
Коментари Харесай

Марсоходът на НАСА кацна на Марс

Кадър и видео , You tube

НАСА записа следващо международно достижение. В наземния надзор в Пасадена късно нощес получиха от апарата първите черно-бели фотоси от повърхността на Марс. Това стана откакто марсоходът на НАСА ”Пърсивиърънс ” кацна сполучливо на Червената планета.

Изпълняващият длъжността шеф на НАСА Стив Джурчик изясни с какво ще способства сегашната задача:

" Ако е сполучлива, може да я използваме за научна платформа за наблюдаване и събиране на информация за бъдещите експедиции на марсоходи. Интересният метод на кацане ни разрешава да изпращаме все по-големи и по-амбициозно построени роботи на повърхността на Марс ", съобщи той.

Марсоходът е в кратера Джезеро - определен поради хипотетичното му геоложко благосъстояние, което би могло да разкрие историята на планетата. Целта е да търси следи от първичен живот, а ще вземе и проби, които да бъдат върнати на Земята от друга задача. Той ще прекара там цели 2 години.

" Пърсивиърънс " е най-големият и комплициран планетоход на НАСА и деветият галактически уред, кацнал сполучливо на повърхността на Марс.

Това е третото посещаване на земен уред на Червената планета в границите на малко повече от седмица. Два апарата - на Обединените арабски емирства и Китай -  навлязоха в орбитата на Марс в два поредни дни предходната седмица, написа frognews.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР